
1500 liralık transfer faturası çıkarılan Japon turistlere paraları iade edildi
Atatürk Havalimanı’ndan Sultanahmet’e havalimanında faaliyet gösteren bir acente tarafından 1550 TL’ye götürülen iki Japon turiste paraları iade edildi.
Hürriyet'ten Burak Coşkun'un aktardığına göre, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Japon turistleri kaldıkları otelde ziyaret etti.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da iki Japon turist Reiko Eguchi ve Michiko Fukuzumi’ye bir mektup yazdı. Mektupta yaşanan olaydan duyulan üzüntü dile getirildi. TÜRSAB yetkilileri, “Bu tip olayların yaşanmaması adına denetimleri sıklaştırdık. Turistleri mağdur eden ve ülke imajımızı zedeleyen acenteleri disiplin kuruluna sevk edeceğiz” dedi.
Daha önce Japon turistlerin Türkiye’deki masraflarının TÜRSAB tarafından karşılanacağı açıklanmış, havalimanından Sultanhamet’e transferi sağlayan firma hakkında soruşturma açıldığı ifade edilmişti. Turistlerden 1550 TL’lik transfer ücreti alan şirket de turistlere aldıkları parayı geri ödedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.